Vakantie Bijbel Week Hardenberg

 

Sinds het bestaan van COVID 19 is er drie jaar geen Vakantie Bijbel Week (VBW) meer geweest. We geloven dat veel kinderen dit hebben gemist, de leiding zeker! Maar daar gaat verandering in komen; op drie achtereenvolgende dagen in de voorjaarsvakantie van 2023 willen we (voor de achtste keer) een VBW organiseren.

 Dit is een mooie activiteit waarbij we kinderen op een speelse manier bezig laten zijn met de verhalen uit de Bijbel. Het thema voor 2023 is:

Wie durft ?

 

Dit programma gaat over Daniël. Hij leefde in een wereld waarin de enig ware God niet gediend werd. Het was een vijandige wereld. Daniël z’n leven was op de kop gezet door een deportatie. Hij was niet gevlucht, maar gevangen genomen en moest in een vreemd land leven als balling.

We moeten niet licht denken over de dictatuur van koning Nebukadnezar. Hij was een veroveraar, een krijgsman, een absolute despoot.

 

 

Wie durft er in die wereld op te staan en te zeggen: ‘Er is een God in de hemel die…!’ Daniël en zijn vrienden deden juist dat.

Voor kinderen is deze tijd ook niet gemakkelijk. Het is niet gemakkelijk om niet mee te doen met de massa, om een eigen mening te hebben, om alleen te staan als het moet. Daarom het thema:

'Wie durft?'

 

De VBW dagen 2023 zijn: dinsdag 28 februari, woensdag 1 maart en donderdag 2 maart. Wat gaan we doen:

We kijken en luisteren samen naar mooie verhalen uit de Bijbel, we zingen bekende en nieuwe liedjes. Na de pauze kunnen er weer mooie knutselwerkjes gemaakt worden. Ook de verrassingsplaats zal niet ontbreken.

De kinderen die de VBW dagen bezoeken, worden verwacht om 10.00 uur en om 12.00 uur is het programma afgelopen.

Ouders die werken, mogen de kinderen al om 08.00 uur brengen. De kinderen kunnen deze VBW dagen bij ons blijven tot 12.15 uur. Graag even doorgeven via bijbelweekhardenberg@gmail.com (link)