Vakantie Bijbel Week Hardenberg

 

In de voorjaarsvakantie van 2022 willen we voor de 8e keer een Vakantie Bijbel Week organiseren. Na COVID 19 is er één jaar geen vakantie bijbel week  geweest en we geloven dat veel kinderen dit hebben gemist. De leiding zeker.

 We organiseren deze activiteit om kinderen op een speelse manier bezig te laten zijn met de verhalen uit de bijbel. In 2022 wordt er op drie achtereenvolgende dagen een programma georganiseerd. De derde dag bestaat uit het aanleren van “een musical in één dag”.  
Het thema voor 2022 is:

JONA!

 

Één van de 12 kleine profetische boeken in de Bijbel is JONA. In onze Bijbel staat het boek JONA achterin het Oude Testament. In de Joodse Bijbel (Tenach) staat het midden in . Het boek JONA behoort tot één van de 5 feestrollen. De Joden lezen nog steeds uit dit boek op “Grote Verzoendag”. Dit Bijbelboek laat zien dat de God van Israël zich niet alleen ontfermt over zijn eigen volk maar dat hij Heer is over de hele wereld.

Waar gaat het om in het kleine boekje JONA ? De hoofdpersoon is een profeet , die gelijk leefde met Koning Jerobeam II. Hij voorspelde de positie van Israel ten opzichte van  Noord Syrië tot aan de  Dode Zee.

Jona wordt geroepen door God om  “op te staan” (Er breekt iets niets aan). Hij moet naar Ninevé gaan. De stad van de slechterikken. De stad van koning Rod. De stad die andere landen bedreigt en grenzeloos groot is . God wil daar wat aan doen. Want zo kan het niet langer.

Hij kiest Jona voor deze taak. Hij moet  de mensen van Ninevé waarschuwen om ze nog een kans te geven maar Jona heeft daar geen zin in. Sterker nog, hij gaat weg en hoopt dat God hem niet kan vinden.

Maar daar vergist hij zich in. God heeft een plan. Voor zowel Ninevé als voor Jona.

Op donderdag 24 en vrijdag 25 februari 2022 gaan we met alle kinderen in de aula van het Greijdanus College kijken en luisteren naar een mooi verhaal, liedjes zingen en natuurlijk is er de verrassingsplaats.
Na de pauze gaan we knutselen.

Op zaterdag 26 februari 2022 komt “de vliegende speeldoos”om jullie in 1 dag een musical aan te leren.  

(hierover volgt later nog nieuws)

Na afloop van die 3e dag,  nodigen we je ouders/verzorgers uit om te komen kijken als jullie de musical uitvoeren. (Hierover later meer)

Ouders die werken, mogen de kinderen al om 08.00 uur  brengen. Kinderen kunnen de 1e en 2e dag bij ons blijven tot 12.15 uur.  
(graag even doorgeven via bijbelweekhardenberg@gmail.com
(link) )